20 квітня 2016 р.

Встановлено поріг «склав/не склав» для пробного ЗНО

Українським центром оцінювання якості освіти визначено поріг «склав/не склав» для тестів пробного ЗНО з тих предметів, тестування з яких було проведено 9 квітня.

За інформацією УЦОЯО, значення порога «склав/не склав» для тесту пробного ЗНО з математики становить 13 балів, історії України - 28 балів, англійської - 14 балів, німецької - 13 балів, іспанської - 16 балів, французької - 14 балів, російської мови - 33 бали, біології - 22 бали, географії - 26 балів, фізики - 14 балів, хімії - 22 бали.
Скориставшись ключами та схемами оцінювання завдань сертифікаційної роботи, кожен учасник тестування має можливість самостійно визначити кількість набраних балів за виконання завдань тесту.
Як відомо, поріг тесту «склав/не склав» визначатиметься для кожного тесту індивідуально і означатиме прохідний поріг, у разі подолання якого, абітурієнт отримає право використовувати результат тесту під час конкурсного відбору до вищих навчальних закладів.
Загалом, враховуючи проведення двох сесій пробного тестування у 2016 році, участь у ньому взяли 168 тисяч абітурієнтів і випускників шкіл.
Основна сесія ЗНО розпочнеться вже на початку травня. Упродовж місяця учасники тестування матимуть можливість скласти тести з української мови і літератури, математики та історії України. ЗНО з інших предметів буде проведено після завершення навчального року.
Для дистанційної підготовки до тестування випускники шкіл можуть використовувати сервіс ЗНО-онлайн, що містить найбільшу базу тестових завдань, а також коментарі фахівців до правильних відповідей до завдань тестів з різних предметів.
З особливостями проведення тестування з усіх тестових предметів, формами завдань, схемами їх оцінювання, часом відведеним на виконання завдань тесту, рекомендаціями щодо тестування можна ознайомитись у розділі Підготовка до ЗНО.

Немає коментарів:

Дописати коментар